Ποιοί είμαστε

Αγαπητοί συμπολίτες/συμπολίτισσες
Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια ομάδα πολιτών της περιοχής μας, με σκοπό να αντιμετωπίσει και να επεξεργαστεί το μεγάλο πρόβλημα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Γνωρίζουμε όλοι πόσο ευαίσθητο είναι το λιμνοθαλάσσιο οικοσύστημα που μας περιβάλλει, καθώς και την τεράστια σημασία του για κάθε πλευρά της ζωής στην περιοχή, από την οικονομία έως τον πολιτισμό. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, το οικοσύστημα αυτό έχει υποστεί τεράστιες ζημιές που συνεχίζονται έως τα σήμερα.

Αν και μάρτυρες αυτής της υποβάθμισης είμαστε όλοι, η συζήτηση για αυτό το θέμα στην περιοχή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, τόσο από επίσημους φορείς όσο και μεταξύ των ίδιων των πολιτών. Και όμως, από τα φαινόμενα στο Αιτωλικό έως τις χωματερές της Κλείσοβας, το εθνικό πάρκο συνεχίζει να υποβαθμίζεται μέρα με την μέρα και οι συνέπειες πολύ σύντομα θα μας επηρεάσουν όλους· ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι έως την ποιότητα ζωής και τους οικονομικούς πόρους της περιοχής, το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε εδώ και λίγο καιρό να ξεκινήσουμε να καταγράφουμε τα προβλήματα και να ιχνηλατούμε δράσεις σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την αντίληψη των πολιτών και φτάνοντας στην δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην περιοχή μας και να έχουμε λόγο και άποψη, καθώς είμαστε όλοι εμείς που θα υποστούμε τις ενδεχόμενες μελλοντικές συνέπειες.

Advertisements

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: