Για την αποκατάσταση της Αν. Κλείσοβας

Απο δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Δήμου να υποβάλει πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας για την αποκατάσταση της Ανατολικής Κλείσοβας.  Αυτό αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη καθώς η Ανατολική Κλείσοβα χρήζει άμεσης αποκατάστασης, κάτι που έχει αποτυπωθεί σε πλήθος μελετών και το οποίο έχουν θίξει και πρόσφατα ομάδες πολιτών.


Στο παρελθόν έχει, θεωρητικά, γίνει μια αποκατάσταση όταν έκλεισε ο σκουπιδότοπος (ΧΑΔΑ) που λειτουργούσε στις όχθες της Κλείσοβας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Πρόκειται όμως στην πραγματικότητα για ένα ημιτελές έργο το οποίο άφησε αναρίθμητα σκουπίδια στην περιοχή ενώ δυστυχώς συνεχίζεται (αν και σε μειωμένο βαθμό) απο συμπολίτες μας η απόρριψη νέων στην περιοχή. Είναι επίσης αναγκαίο, πέραν της συλλογής των σκουπιδιών και της προστασίας, να υπάρξουν παρεμβάσεις για την επικοινωνία και την ανανέωση των νερών της περιοχής, καθώς η κατάτμηση της λιμνοθάλασσας στο παρελθόν είναι μια σημαντικότατη αιτία για την τωρινή της κατάσταση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι, πέραν της ανατολικής Κλείσοβας, υπάρχουν και άλλες υποπεριοχές της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού που χρήζουν άμεσων αντίστοιχων παρεμβάσεων, όπως για παράδειγμα η λιμνοθάλασσα της Νίδοβας, στην οποία κάθε χρόνο παρατηρούμε φαινόμενα ευτροφισμού με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα σε ανθρώπους και περιβάλλον στο Αιτωλικό.  


Αναμένουμε την απαραίτητη ενημέρωση και διαβούλευση από τον Δήμο για την πρόταση που θα υποβληθεί και καλούμε όλους τους πολίτες του Μεσολογγίου να συμμετάσχουν ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους πλήρως η Ανατολική Κλείσοβα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: